Yılan popülasyonu olmayınca tarlalarda fare sayısı arttı

0
39

Yılan popülasyonu olmayınca tarlalarda fare sayısı arttı

Kırşehir Ziraat Odası’ndan ‘kahverengi kokarca’ uyarısı yapıldı

KIRŞEHİR – Kırşehir’de Ziraat Odası Başkanlığı, ‘kahverengi kokarca’ uyarısı yaptı. Yılan popülasyonunun az olması nedeniyle de çiftçiye, tarlalarda fare için ilaçlama teklifinde bulunuldu.

İl Genelinde tarlalarda önemli oranda tarla faresi olduğunu söyleyen Ziraat Odası Lideri Mevlüt Toprak, “İklim koşullarının olumsuz seyretmesi çok derecede tarlalarda fare var. Çiftçiden bu noktada daima şikayet geliyor. Farelere karsşı çiftçi tarlasını denetim ettirsin. Fareye karşı uğraşta dikkat kadar toplu çalışmada değerlidir. 25 Metrekare alanda en az 5 fare deliği varsa uğraş çabucak başlatılmalıdır. Tarım ve Orman Müdürlükleri de bu hususta çiftçiye dayanak sunmakta. Farenin doğal düşmanı olan ve farelerin varlığına mahzur olan yılan, tilki, sansar, kartal üzere yırtıcı azalması bölgemizde fare sıklığına neden oldu” dedi.

‘kahverengi kokarca’ ikazında bulunan Toprak, açıklamasında; “Çiftçinin dikkatli olması gereken ve tehlikeli olan ‘kahverengi kokarca’ isimli böcek tipi var. Kırşehir’de görülmedi ancak komşu vilayetlerimizde görüldü. Çifçimiz bu böcek tipini görünce katiyen Ziraat Odası yada Tarım ve Orman Müdürlükleriyle mutlaka irtibat halinde olmalılar” diye konuştu.

Yılan Popülasyonu Olmayınca Tarlalarda Fare Sayısı Arttı - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz