Zonguldak’ta Taşımalı Servis Kazası Davası Açıldı

0
54

Zonguldak‘ta iki yıl evvel taşımalı öğrenci servisinin 50 metreden uçtuğu ve 14 yaşındaki Büşra Akın’ın hayatını kaybettiği faciada, 6’sı Ulusal Eğitim 1’i Karayolları Müdürlüğü’nde misyonlu 7 kuşkulu hakkında hazırlanan iddianamede 6 aydan 2 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

2022 yılında Fikret Bayrak yönetimindeki 67 AT 873 plakalı taşıma öğrenci servisi, denetimden çıkarak 50 metreden şarampole yuvarlandı. Kazada 18 öğrenci yaralanırken 14 yaşındaki Büşra Akın hayatını kaybetti. Kalp krizi geçirdiği belirlenen şoför Fikret Bayrak ise ağır bakıma alındı.

Kaza sonrası şoför Fikret Bayrak ile araç sahipleri R.A. ile M.A.’nın yargılanmasına devam ederken 6’sı Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda, biri Karayolları Müdürlüğü’nde misyonlu 7 kuşkulu hakkında soruşturma müsaadesi verilmesinin akabinde haklarında Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.

5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Kilimli İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim Muayene Kabul Kurul Lideri Mustafa Yılmaz’ın (46) yanı sıra Şef Mustafa Sıbıç (37) ve Bilgi Hazırlama Denetim İşletmeni Kadir Balta (42), Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi Taşımalı Eğitim Kontrol Okul Kurulu Lideri Müdür Yardımcısı Seçkin Balyemez (37), komite üyesi öğretmenler Emre Karameşe (31) ve öğretmen Mehmet Kurt (39) hakkında servis aracının ve şoförün evraklarının denetim ve kontrolünde vazifelerini yerine getirmedikleri münasebeti ile “Görevi berbata kullanma” suçlamasıyla altı aydan 2 yıla kadar mahpus cezası talep edildi.

Karayolları 156. Şube Şefi Serkan Akyüz hakkında da ‘yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayolunda can ve mal güvenliği istikametinden gerekli önlemleri almaması’ suçlamasıyla vazifesinin gereklerini yerine getirmediği gerekçesiyle “Görevi berbata kullanma” suçlamasıyla altı aydan 2 yıla kadar mahpus cezası talebi iddianamede yer aldı.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. – ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz