Abdullah Gül Üniversitesi YÖKAK’tan akreditasyon aldı

0
36

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Yükseköğretim Kalite Şurası (YÖKAK) tarafından “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı.

AGÜ’den yapılan yazılı açıklamaya nazaran, evrak, YÖKAK Lideri Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından AGÜ’de düzenlenen merasimle Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’a verildi.

Sümer Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’ndaki merasimde konuşan Rektör Yılmaz, YÖKAK’ın kurulduğu günden bugüne Türkiye’deki yükseköğretim sisteminin belirli bir noktaya gelmesine büyük katkısı olduğunu belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Mutlugün de AGÜ’nün araştırma faaliyetleri ile performans tahlilini içeren sunum yaptı.

YÖKAK Lideri Prof. Dr. Kocabıçak ise yükseköğretimde kalite teminat sistemleri ve akreditasyonların değerini sunumla anlattı.

Yükseköğretimi etkileyen süreçler, Kalite Şurasının çalışma alanları ve kıymetlendirme formülleriyle ilgili bilgiler veren Kocabıçak, Türkiye’de akreditasyon süreçlerine ait şimdiki bilgileri paylaşarak akreditasyon almanın kurumlara sağladığı yararlara da değindi.

Kaynak: AA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz