Audi ve Apple, elektrikli araba üretim gayelerini azalttı

0
48

Tüm dünyada elektrikli arabalara yönelik istek artarken, otomotiv devleri de yatırımlarını bu pazara kaydırdı. Hatta birçok üretici yakında yalnızca elektrikli araç üreteceğini açıkladı. Audi de bu markalardan biriydi. Lakin görünüşe nazaran Audi, içten yanmalı motora sahip arabalar üretmeye devam edecek.

Audi akaryakıtlı araba üretmeye devam edecek

Birçok kişinin öngördüğü elektrikli otomotiv ihtilali öteki bahara kalmış üzere görünüyor. Büyük araba üreticileri ve hatta teknoloji şirketleri son vakitlerde elektrifikasyon amaçlarını azalttı. Audi bu kapsamda geri vites atan şirketlerin başında geliyor.

Audi Ve Apple, Elektrikli Araba Üretim Gayelerini Azalttı - İlisuluk Haber

Alman otomotiv devi, daha evvel planlandığı üzere 2026 yılına kadar eser yelpazesini büsbütün elektrikli hale getirmek istiyordu. Fakat akaryakıtla çalışan modeller sunmaya devam edeceğini duyurdu. Bu atak, Mercedes ve Toyota’nın elektrifikasyon çizelgelerini yavaşlatma tarafındaki kararları takip ediyor.

13213212

Benzer bir haber ayrıyeten Apple’dan geldi. Tesla’ya rakip olacak bir elektrikli araba geliştirmek için yıllardır yatırım yapan Apple’ın bu aracı iptal ettiği belirtildi. Proje üzerinde çalışan 2 binden fazla çalışanın yapay zeka ve otomotiv yazılımlarına odaklandığı belirtildi.

Kaynaklar, Apple’ın arabası 100 bin dolardan daha düşük bir fiyata satamayacağını ortaya koydu. Bu fiyatlandırma ise Apple’ın pazarda büyümesini engelleyecekti.

Audi Ve Apple, Elektrikli Araba Üretim Gayelerini Azalttı - İlisuluk Haber

Ford, GM, Stellantis, Volvo ve BMW üzere öbür araba üreticileri de büyük mali kayıplar karşısında elektrikli araç üretim amaçlarını küçülttü. Örneğin Ford, yalnızca geçen yıl Model e kısmından 4,5 milyar dolar ziyan bildirdi. Bu da satılan elektrikli araç başına yaklaşık 60 bin dolara denk geliyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz