Bingöl’de çığ altında kalan şahsın cansız vücuduna ulaşıldı

0
45

Bingöl‘de çığ altında kalan şahsın cansız vücuduna ulaşıldı

BİNGÖL – Bingöl‘ün Genç ilçesine bağlı Yenisu köyü bölgesinde düşen çığın altında kalan vatandaşın cansız vücuduna ulaşıldı.

Alınan bilgilere nazaran, dün gece saatlerinde Genç ilçesine bağlı Yenisu köyü bölgesinde çığ düştü. Kelam konusu bölgedeki konutuna gittiği öğrenilen 64 yaşındaki Ekrem Canlı isimli vatandaşa ailesi ulaşamayınca durumu jandarma takımlarına bildirdi. Gruplar, çığın düştüğü bölgede ayak izleri olduğunu fark etti. Olayın akabinde bölgeye jandarma, AFAD, Sar Arama Kurtarma, güvenlik korucuları sevk edildi. Akşam saatlerinde başlayan arama kurtarma çalışmaları, sabahın erken saatlerinde de devam etti. Yapılan çalışmaların akabinde takımlar, çığın altında kalan Ekrem Canlı’nın cansız vücuduna ulaştı.

Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Bildiğiniz üzere Ekrem Canlı isimli 64 yaşındaki bir vatandaşımızın kaybolduğu ihbarıyla 20.07’de 112’ye bir davet düştü. Bunun üzerine Genç Yenisu köyüne geldik. Köye geldiğimiz vakit olayın kayıptan fazla bir çığ olduğu anlaşıldı. Dün gece itibariyle takımlarımız buraya intikal ettiler. Gece saat 02.00-.02.30’a kadar çalışmalar devam etti. Lakin soğuk hava, donma ve makus hava şartları nedeni ile orta verdik. Sabah saat 06.00 üzere tekrar başladık faaliyetimize. Şu anda ben de olay yerindeyim. Sabahtan beri yaklaşık 150 kişilik bir grup burada çalışmalarda bulundu. AFAD, jandarma, korucularımız, JAK timlerimiz, JÖH timlerimiz, SAR timlerimizle bir arada yaklaşık 150 kişilik bir takım arama kurtarma çalışmalarında bulundular. Kendisine canlı ulaşamadık lakin Ekrem kardeşimizin vücuduna ulaştığımızla ilgili bir haber geldi. Şu anda arkadaşlar onun tespitini yaptılar. Ziyan vermeden ona ulaşmaya çalışıyor. An itibariyle Ekrem Canlı kardeşimize ulaştık. Şu anda çığın altında onu çıkarma çalışmaları devam ediyor. Ben sabahtan beri çalışan gruplarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Keşke yaşasaydı diyoruz, sağ olun. Geçmiş olsun” dedi.

Talihsiz adamın cansız vücudunu kar birikintilerinin altından çıkarma çalışmaları sürüyor.

Bingöl'De Çığ Altında Kalan Şahsın Cansız Vücuduna Ulaşıldı - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz