CHP Genel Lideri Özgür Özel, Muğla’da kira sıkıntısını çözmek için teklifler sunacak

0
38

CHP Genel Lideri Özgür Özel, “Biz kentlerde sabit yerleşik yaşayanların bu kira fiyatlarından etkilenmemeleri için bir dizi öneriyi hazırladık. Meclisteki ilgili komitelere sunuyoruz.” dedi.

Özel, Menteşe ilçesinde partisinin aday tanıtım toplantısı ve seçim uyum merkezi açılışında yaptığı konuşmada, belediye liderlerini koordine edecek ünite kurarak Yılmaz Büyükerşen’in idaresine verdiklerini söyledi.

Özel, 3 ayda bir ölçme ve kıymetlendirme yaparak belediye liderlerinin karnesini hazırlayacak bir yapı oluşturduklarını, bu yapının başına geçmesi için Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Osman Gürün’ü düşündüklerini kaydetti.

Özel, Muğlalılardan büyükşehir belediye lideri adayı Ahmet Aras’a takviye vermelerini istedi.

Partisinde bayanların hak ettiği noktaya gelmesini istediklerini vurgulayan Özel, Menteşe ilçesinde bayan aday gösterdiklerini kaydetti.

Muğla’nın 1 milyon nüfusunun yaz aylarında 5-6 milyona ulaştığına işaret eden Özel, “Buraya 1 milyonluk nüfusa nazaran para yolluyorlar lakin 5 milyon için hizmet bekliyorlar. Cep telefonu sinyalinden bir kentte kaç kişinin olduğu muhakkak. Kente gelen şahıslara hizmet için devletin genel bütçesinden ayrılan hissenin verilmesi gerekiyor. Bunu sadece ‘Kıyı şeridinde, bu hoş kentleri Cumhuriyet Halk Partililer yönetiyor’ diye yapmıyorlar.” diye konuştu.

Özel, Muğla’da bugüne kadar, ormanları, kıyıları, zeytin ağaçlarını, koyları muhafazaya çalıklarını vurguladı.

Muğla’da kira ortalamasının 17 bin 926 lira olduğunun altını çizen Özel, şöyle konuştu:

“Asgari fiyattan 924 lira daha fazla. Mesken tutan taban ücretlinin bir kişinin çay demleyecek parası kalmıyor. Biz kentlerde sabit, yerleşik yaşayanların bu kira fiyatlarından etkilenmemeleri için bir dizi öneriyi hazırladık. Meclisteki ilgili komitelere sunuyoruz. Muğla’daki yüksek kira sorunun bir an evvel çözülmesi, turizm personellerinin kışın işsiz kalma sıkıntısına tahlil üretilmesi ve kentte düşünceye düşen esnafın desteklenmesi gerekiyor. Parti olarak Muğla’nın üzerine titriyoruz.”

Türkiye’de mağdur olanların 31 Mart’ta iktidara gücünü göstermek zorunda olduğunu lisana getiren Özel, “1 Nisan’dan sonra acı reçete geliyor. Onun için 31 Mart’ta belediye liderlerimize oy istiyoruz. Namus, dürüst ve çalışkan belediye liderlerimizin hizmetlerinin takdir edilmesini istiyoruz.” formunda konuştu.

Cumhur İttifakı’nın karşısında en büyük ittifakı aramak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Özel, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Çiçeği yaptırdım, arkadaşlarımı yanıma aldım ve ziyaretlerde, temaslarda bulundum. ‘Birlikte olalım’ dedim. ‘Hiçbir yeri AK Parti’ye MHP’ye teslim etmeyelim’ dedim. ‘Büyük bir seçim başarısı yakalamazsak memuru, emekçiyi, çiftçiyi emekliyi, gençleri bayanları üzücü ezecekler’ dedim. Biz Ankara’da bir ittifak, işbirliği gerçekleştiremedik ancak 2019’daki büyük zaferi yaşayanlar ve yaşatanlar buradalar. Seçmen bir yere gitmedi. Yöneticilerin fikri değişmiş olabilir.”

Özel, CHP’den ayrılanlara da partinin kapısının her vakit açık olduğunu kelamlarına ekledi.

Kaynak: AA / Siyaset

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz