Erdoğan’dan “Emekliye 10 bin lira seyyanen artırım yapılsın” diyenlere cevap

0
35

Yerel seçimlere sayılı günler kala Kütahya’da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

“BUNU EKLEMEK DEMEK…”

Konuşmasında “Emekliye 10 bin lira seyyanen artırım yapılsın” diyenlere karşılık veren Erdoğan, “En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette kâfi değil. İstek ettiğimiz seviyeye devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha fazla gelir elde edecek, ortaya çıkan gelirden de emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz. Birileri çıkıp 10 bin lira seyyanen ekleyelim diye emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Bunu eklemek demek 1.7 trilyon lira eklemek demek. Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla, tüm memuru ve personeliyle devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek bu ek sarfiyatı karşılayabiliriz. Bu emeklilerimizin maaşlarının maliyeti değil, ek artışların meblağıdır. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istemedikleri üzere atıp tutabilirler. Yaptığımız her işin hesabını 85 milyona vermekle mükellefiz” tabirlerini kullandı.

“SABIR VE METANET İSTİYORUZ”

Açıklamalarının devamında vatandaşlardan biraz daha sabır isteyen Erdoğan, “Küresel ekonomik kriz çalışanlar ve emeklilerin refah kaybına uğramasına yol açtı. Türkiye de bu dalgadan etkilendi. 6 Şubat zelzelelerinin maliyeti 104 milyar dolar. Hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik istikrarları oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Bu yıl sonu itibariyle olumlu sonuçları görmüş olacağız. Siz atıp tutanlara bakmayın. Onlar istismar ve bozgunculuk peşinde koşuyor. Bu ülkenin ve bu milletin asırlık sıkıntılarını nasıl biz çözdüysek bugünkü kahırların üstesinden gelecek olan tekrar biziz. Sabır ve metanet istiyoruz” dedi.

Erdoğan'Dan &Quot;Emekliye 10 Bin Lira Seyyanen Artırım Yapılsın&Quot; Diyenlere Cevap - İlisuluk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz