Turgut Altınok, Ankara’da su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacak

0
50

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Lider adayı Turgut Altınok, “Şu an Türkiye’nin en değerli suyunu Ankaralı tüketiyor. 31 Mart’tan sonra vatandaşı güçlü edeceğiz. Vatandaşı yolarak değil, vatandaşın hakkını hukukunu koruyarak. Su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağız.” dedi.

Altınok, Mamak’ta Servis Araçları Odası üyeleriyle bir ortaya geldi ve Akyurt’ta MHP Ankara Vilayet Başkanlığınca düzenlenen Otonomi buluşmasına katıldı.

Mamak’ta servis sürücülerine hitap eden Altınok, son yıllarda Ankara’da trafiğin çoğaldığını belirterek, yeni yollar, yeni bulvarlar, metrolar, alt geçitler, üst geçitler, köprülü kavşaklar yapılmazsa Ankara trafiğinin İstanbul trafiğinden daha çekilmez hale geleceğini söyledi.

ABB Lideri Mansur Yavaş’ın “Ben hizmet yapmadım yardım yaptım” dediğini aktaran Altınok, “Böyle bir şey yok. Bir büyükşehir belediye lideri bunu söyler mi? Biz yıllardır yapıyoruz. Vatandaşın parasını vatandaşa veriyoruz. Verilen yardımlar daha evvel yüzde 8 veriliyormuş, yüzde 4’e düşmüş. Ankaralının yüzde 96 parası nerede? 300 milyar 5 yılda harcanan bütçe var.” diye konuştu.

Ankara’nın yoksullaştığını ve sanayi siteleri, fuar alanı ile zenginleşebileceğini kaydeden Altınok, Akyurt’ta fuar alanı açılmış olsaydı Ankara’ya yılda 1 milyon turist geleceğini, milyarlarca döviz getirisi sağlayacağını ve en az 250 bin bireye de iş imkanı oluşacağını vurguladı.

Katılımcılara “Su faturalarınız ne kadar geliyor?” diye soran Altınok, “Şu an Türkiye’nin en kıymetli suyunu Ankaralı tüketiyor. 31 Mart’tan sonra vatandaşı güçlü edeceğiz. Vatandaşı yolarak değil, vatandaşın hakkını hukukunu koruyarak. Su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağız.” sözünü kullandı.

Akyurt’ta da Otonomi buluşmasında motorlu taşıt satıcılarıyla bir ortaya gelen Altınok, vazifeye gelmeleri durumunda Ankara’da 10 yeni organize sanayi bölgesi kuracaklarını, böylelikle yaklaşık 300 bin bireye istihdam sağlanabileceğini aktardı.

Turgut Altınok, Esenboğa Havalimanı metrosunun projesinin hazır olduğunu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında ödeneğin 2024 bütçesine dahil edildiğini belirtti.

Altınok, Akyurt’ta fuar alanı yapılmasına ait, “Sosyal medyaya harcadıkları parayı yatırıma dönüştürselerdi, şu an Akyurt fuar alanı biterdi. Hilal (Ayık) Liderimizin dediği ‘büyükşehrin payına düşen 600 milyon lira’. Ben veremem demiş (Yavaş) 600 milyon lira. Duvarlara astığı fotoğrafların parasıyla fuar alanı biterdi.” kelamlarını sarf etti.

Turgut Altınok’a, programlarında AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Altındağ Belediye Lideri ve Mamak Belediye Lider adayı Asım Balcı, Akyurt Belediye Lideri Hilal Ayık ve MHP Ankara Vilayet Lideri Alparslan Doğan eşlik etti.

Kaynak: AA / Siyaset

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz