İstanbul Havalimanı, Havacılık Eğitiminde Dönüşüm Çalıştayına Mesken Sahipliği Yaptı

0
45

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ile Memleketler arası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) işbirliğinde düzenlenen “Global Eğitim Sempozyumu İnovasyon Yoluyla Harikalık: Eğitimde Dönüşüm Çalıştayı”nda, dünya havacılık dalının önde gelen temsilcileri bir ortaya geldi.

İGA’dan yapılan açıklamaya nazaran, 26 ve 27 Şubat’ta İstanbul’da bir otelde düzenlenen çalıştayda, havacılık dalının geleceğinin gereksinim duyacağı eğitim metodolojileri değerlendirildi.

ICAO Kapasite Geliştirme ve Uygulama Yöneticisi Jorge Vargas ve ICAO Küresel Havacılık Eğitim Şefi Dr. Laura Camastra’nın katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını, İGA Üst Yönetici (CEO) Vekili Selahattin Bilgen yaptı.

Bilgen, İstanbul Havalimanı‘nın havacılık eğitimi alanında global bir merkez olmayı hedeflediğini, havacılıkta eğitimli ve nitelikli insan kaynağına muhtaçlık konusunu titizlikle ele aldıklarını belirtti.

İGA Akademi ile eğitim süreçlerinde 2022’den itibaren büyük atılım gerçekleştirdiklerini aktaran Bilgen, Milletlerarası Havalimanları Kurulu, Memleketler arası Hava Nakliyatı Birliği, ICAO, Ulaştırma Güvenlik Yönetimi ve Avrupa Sivil Havacılık Teçhizatı Teşkilatı üzere havacılık kesiminin önde gelen kuruluşlarıyla eğitim akreditasyonlarına devam ettiklerini bildirdi.

Bilgen, İstanbul Havalimanı olarak bu türlü değerli bir tertibe mesken sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Havacılık ekosistemindeki amaçlarımızın tümünün eğitime verilen güçlü takviyeyle gerçekleşebileceğinin şuurundayız. Bu gayeyle çalışmalarımızı sürat kesmeden sürdürüyoruz. ICAO’nun eğitim akreditasyonunu Mayıs 2022’de gerçekleştirdik, şimdiden tüm ‘ICAO Trainair Plus’ üyelerinin faydalanabileceği birçok farklı eğitim geliştirme sürecini başlattık. ICAO’nun ‘Global Training Steering-Küresel Eğitimi Yönlendirme Komitesi’ne seçildik. ICAO’nun amaçlarına takviye olmak için 3 işçimizi de 2 yıllığına Montreal’de görevlendirdik. Bu programımızı genişletme ve dala örnek bir uygulama haline getirmeyi planlıyoruz. Bunlar bizim için son derece değerli çalışmalar. Maksadımız havacılık eğitimi konusunda dünyada referans noktası olmak.”

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz