İzmir’de Yahya Köşek’in öldürülmesi davasında sanığın cezası düşürüldü

0
46

İzmir‘in Bayraklı ilçesinde Meryem-Yahya Köşek çifti ile kızları Funda Güçlü’nün öldürülmesinde sanık Ali İhsan Kılıç‘ın Yahya Köşek’i öldürmek cürmünden aldığı müebbet mahpus cezası, istinafta haksız tahrik indirimi uygulanarak 16 yıla düşürüldü.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi, birinci derece mahkemesinin kararına taraf avukatlarının itirazı üzerine duruşma açtı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali İhsan Kılıç ile ağabeyi Mehmet Kılıç, Ses ve Manzara Bilişim Sistemi aracılığıyla (SEGBİS) katıldı. Müşteki sanık Funda Topaloğlu ile taraf avukatları, salonda hazır bulundu.

Sanıklardan Ali İhsan Kılıç, savunmasında, maktulün Yahya Köşek’in yolunu kestiğini, arbede ettiklerini, kendisine bıçak çektiğini ileri sürdü. Kılıç, yargılanan ağabeyi Mehmet Kılıç’ın ise olayla ilgisinin bulunmadığını argüman etti.

Mahkeme lideri, poliste ve birinci derece mahkemesindeki tabirlerinde farklılıklar bulunduğunu belirtmesi üzerine sanık Kılıç, “Şimdiki tabirim hakikat.” cevabını verdi.

Sanıklardan Mehmet Kılıç ise kardeşi Ali İhsan Kılıç ile maktul Yahya Köşek ortasında yaşananları bilmediğini ve olayla ilgisinin olmadığını sav etti.

Haksız tahrik indirimi uygulandı

Cumhuriyet savcısı, Ali İhsan Kılıç ile maktul Yahya Köşek’in daha evvel hengame ettiklerini, Kılıç’a, bu cürümden verilen müebbet mahpus cezasında “haksız tahrik indirimi” uygulanması gerektiği tarafında görüş bildirdi.

Savcı, öbür hatalara ait sanıklara verilen cezalar ile Filiz Topaloğlu hakkında verilen beraat kararını hukuka uygun olduğunu savundu.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ali İhsan Kılıç’a, Yahya Köşek’i öldürmesi hatasına karşılık verilen müebbet mahpus cezasını, haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıla düşürdü.

Sanıklardan Ali İhsan Kılıç ile Mehmet Kılıç’a verilen başka mahpus cezaları ile Köşek çiftinin kızları Filiz Topaloğlu’na verilen beraat kararı ise hukuka uygun bulundu.

Olay

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 10 Haziran 2022’de Ali İhsan Kılıç (66), komşusu Yahya Köşek (61) ile Meryem Köşek’i (57) tabancayla vurmuştu.

Kılıç, daha sonra olay yerinde anne babasına pansuman yapmak isteyen Köşek çiftinin kızları Funda Güçlü’yü (37) de silahla yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılar kurtarılamamıştı.

Kaçan Ali İhsan Kılıç, polis takımlarınca yakalanmıştı.

Tabanca üzerinde yapılan incelemede, parmak izi bulunan Mehmet Kılıç (68) da 13 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Yargılama süreci

Sanıklar Ali İhsan Kılıç ile ağabeyi Mehmet Kılıç hakkında hazırlanan iddianamede, komşular ortasında arsa sorunundan kaynaklı 20 yıllık hasımlık bulunduğu belirtilmişti.

Köşek çiftinin öteki kızları Filiz Topaloğlu hakkında da sanıklara yönelik darbederek yaralama kabahatinden iddianame hazırlanmış, dava belgesi, Kılıç kardeşler hakkında açılan davayla birleştirilmişti.

Sanıklar ortasında 5 gün evvel başıboş köpek sıkıntısı nedeniyle tartışma çıktığı da duruşmalarda sanık ve müştekiler tarafından söz edilmişti.

Yerel mahkemenin kararı

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Ali İhsan Kılıç’ı, Mehmet Köşek’i öldürdüğü için müebbet, Meryem Köşek ile kızı Funda Güçlü’yü öldürdüğü için de iki sefer ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırmıştı.

Ali İhsan Kılıç’a ayrıyeten Filiz Topaloğlu’na yönelik, “silahla tehdit” cürmünden 4 yıl mahpus cezası verilmişti. Mahkeme heyeti, Kılıç’ı ruhsatsız silah bulundurmak hatasından da 2 yıl 6 ay mahpus cezasına mahkum etmişti.

Mehmet Kılıç ise “kasten öldürmeye yardım” ve “kasten yaralama” kabahatlerinden toplam 31 yıl 3 ay mahpus cezasına çarptırılmıştı.

Mehmet Kılıç’ı yaraladığı savıyla hakkında dava açılan müşteki sanık Filiz Topaloğlu’nun aksiyonu ise “nefsi müdafaa” olarak nitelendirilmiş ve beraatine hükmedilmişti.

Kaynak: AA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz