Osman Hamdi Bey’i anma ve Resm-i Yer konferansı düzenlendi

0
37

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde “Vefatının 114. yılında Osman Hamdi Bey’i anma ve Resm-i Mekan” konferansı yapıldı.

Osman Hamdi Beyefendi başta olmak üzere dünyaca ünlü kimi ressamların yapıtlarını, yapıldığı yerlerde, devrin kıyafetlerini giyen modellerle canlandırarak fotoğraflarını çeken Neslihan Sağır Çetin, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndeki programda, 41 farklı fotoğraf ve fotoğrafın hikayesi hakkında bilgi verdi.

Projenin 2019’da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde sergilendiğini hatırlatan Çetin, hayalinin yurt dışında da stant açmak olduğunu söyledi.

Çetin, her fotoğrafın fotoğraf çekimi hazırlığının uzun vakit aldığını belirterek, fotoğraflarda bulunan malzemeleri antikacılardan ve marangozlardan kendi uğraşlarıyla bulduğunu aktardı.

Resmedilen her şeyin geleceğe delil olarak kaldığını kaydeden Çetin, “Fransız, İngiliz, Polonyalı, Avusturyalı ve Osmanlı periyodunun ünlü ressamlarının resmettiği o ünlü tablolardaki yerlerin gerçek olduğunu ve Bursa’da hala var olduğunu ortaya çıkarmak gayeli başlatmış olduğum bir proje bu.” dedi.

Projede 41 resmi canlandırarak fotoğraflarını çekmenin 3 yıl sürdüğünü bildiren Çetin, “Fotoğrafların hazırlığı, modeller ve o modellerin hepsi tiyatro sanatkarıydı. Daha sonrasında marangozda rahleler yapıldı. Antika silahlar bulundu. Bunların hepsini bir ortaya getirmek, vakit alan bir şeydi ve tek başınaydım. Sonunda hoş bir proje ortaya çıktı.” diye konuştu.

Programa, Sanat Tarihi Kısmı akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz