Samsun’da düzenlenen kurslarla kursiyerler meslek öğrenip çalışma hayatına atılıyor

0
43

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerler meslek öğrenip çalışma hayatına atılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, açılan “Aşçı Yardımcılığı ve Türk Mutfağı” kursuna katılan kursiyerlere başta Samsun’un yöresel yemekleri olmak üzere Türk mutfağı yemekleri ile ilgili ayrıntılı eğitimler veriliyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Bayan Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmayla İlçe Halk Eğitim Merkezleri iş birliğiyle açılan meslek edindirme kurslarında eğitim alan kursiyerler, alanlarına nazaran bölümde iş bulma imkanı buluyor.

Son olarak açılan “Aşçı Yardımcılığı ve Türk Mutfağı” kursuna katılan 39 kursiyer, Samsun’un en kıymetli lezzetlerinden biri olan kaz tiridi yaptı.

Usta öğretici Mualla Köroğlu, öğrencilerin 450 saatlik bir kurs programına katıldıklarını belirtti.

Kurs boyunca kursiyerlerin mutfak tekniklerinde donanım sahibi olduklarını aktaran Köroğlu, “???????Öğrenciler, maliyet, reçete, gramaj, menü planlama, eserlerin hazırlama etabından tabaklamasına ve servisine kadar her şeyi öğrenmiş oluyorlar. 2023-2024 eğitim yılı içerisinde 2,5 aydır kursumuz devam ediyor. Bu kurs sonunda kursiyerlerimiz ‘Meslek Eğitim Belgesi’ alacaklar ve bu alanda bir iş edinmeye hak kazanmış olacaklar. Bizlere her türlü dayanağı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi iletiyorum.” tabirlerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Daire Lideri İdris Akdin ise vatandaşların meslek öğrenip istihdama katılmalarını sağlamak emeliyle açılan kurs programlarına çok kıymet verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Kursiyerlerimiz ortasında bilhassa bayanlar yoğunlukta. Başta bayanlar olmak üzere vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarını için bu çeşit kurs programlarına katılarak eğitim almaları çok değerli. Kurs sonunda evrak alacaklar ve çalışma hayatına katılacaklar. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızı her alanda olduğu üzere bu tıp eğitim çalışmaları için de desteklemeye devam edeceğiz.”

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz