Sarsıntıda enkaz altından kurtulan perdeci protez sayesinde hayata tutundu

0
39

Hatay‘da, zelzelelerde yıkılan konutunun enkazından 48 saat sonra kurtarılan ve sol bacağı ampute edilen perdeci Ali Şabanoğlu, protez sayesinde hayata tutunmayı başardı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki zelzelelerde Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’ndeki 4 katlı Lider Apartmanı yıkıldı.

Şabanoğlu, takımların çalışmasıyla binanın enkazından 48 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Önce Adana’da daha sonra Ankara’da tedavi gören ve sol bacağı ampute edilen Şabanoğlu’na protez takıldı.

Fizik tedavi sürecinin akabinde ayağa kalkan Şabanoğlu, memleketi Hatay’a döndü.

Afette, meskeninin yanı sıra Uzun Çarşı’daki iş yerini de kaybeden Şabanoğlu, kayınpederinin merkez Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi’ndeki apartmanına taşındı.

Mesleğini tekrar yapmak isteyen Şabanoğlu, yaşadığı apartmandaki boş daireyi iş yerine dönüştürdü.

Şabanoğlu, protezi sayesinde eşi ve kız kardeşiyle yeni iş yerinde ekmek parasını kazanmaya ve hayata tutunmaya başladı.

“İnsanlar protezle her istediğini yapabilir”

Bir çocuk babası Şabanoğlu (36), AA muhabirine, ailesinin takviyesiyle yine ayağa kalktığını söyledi.

Depremlerde meskenini, iş yerini ve çok sayıda tanıdığını kaybettiğini aktaran Şabanoğlu, her şeye karşın hayata umutla bakmayı sürdürdüğünü anlattı.

Protez bacağının çalışmasına mani olmadığını aktaran Şabanoğlu, şöyle devam etti:

“Bismillah diyerek işe başladım. Çok şükür düzgün ki başladım. Şu an işlerimiz âlâ. Antakya’ya hizmet etmekten memnunluk duyuyorum, işimi çok seviyorum. Hayata bir biçimde adapte olmamız gerekiyor. Kendimizle barışık olmamız gerekiyor, ‘protez alışma süreci’ diyorlar alışma sürecine de alışıyorsunuz. Hakikaten hayatınızdan bir kesim oluyor. Bence hayata tutunmak gerekiyor tamam çok uzun aralar yürüyemeyiz tahminen ancak istediğimizi de yapabiliriz, en azından sevdiklerimizin yanındayız. Protez mani değil, beşerler protezle her istediğini yapabilir.”

Kendisini enkazdan çıkaran takımlara teşekkür eden Şabanoğlu, onlar sayesinde yine sevdikleriyle bir ortada olduğunu ve memleketinde işini yapmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz