Van’da güvenlik korucuları çığda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

0
47

Van‘ın Bahçesaray ilçesinde güvenlik korucuları, aldıkları eğitimin akabinde çığda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı ( Afad ) Van Vilayet Müdürlüğü, yaşanabilecek çığ olaylarına kısa müddette müdahale edilmesini sağlamak hedefiyle eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda ilçedeki 50 güvenlik korucusuna çığda arama kurtarma eğitimi veren AFAD Vilayet Müdürlüğü takımları, 5 gün teorik ve uygulamalı eğitimin akabinde arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Güvenlik korucuları, kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu Subaşı mevkisinde, senaryo gereği çığ altında kalan 2 kişiyi aradı.

Kısa müddette yaralıların yerini tespit ederek kar altından çıkaran güvenlik korucuları, inançlı biçimde sıhhat takımlarına ulaştırılmalarını sağladı.

AFAD Vilayet Müdürü Mehmet Ulutaş, Bahçesaray’da 50 güvenlik korucusuna yönelik eğitim programı düzenlendiklerini söyledi.

Tatbikattla da takımları afetlere hazır hale getirdiklerini belirten Ulutaş, şunları kaydetti:

“Çığ eğitimi alan güvenlik korucularımız bundan sonraki olaylara müdahale edebilecek, uzman takımlara yardımcı olabilecek. Tatbikatlarda gruplarımız süratli bir formda geldikleri çığ yatağında diğer çığ riskinin olup olmadığını tespit ediyor. Alanda bayraklama prosedürünü uyguluyor akabinde da gözle arama, fiziki arama ve aygıtla arama tarama yapıyor. En çok badire yaşadığımız yer Bahçesaray ilçesi. Merkezden olay bölgesine gidene kadar olay yeri idaresini sağlayacak gruplarımızı oluşturduk. Güvenlik korucularımız birinci müdahaleyi çok rahat yapabilecek.”

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz