Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlere Yatırım Yapılmasının Ehemmiyetini Vurguladı

0
45

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizin araştırmacı olmasını istiyoruz. ‘Dene yap’ atölyelerinde teknolojiye yaklaşmalarını, kodlamayı, teknolojiyi bilmelerini istiyoruz. Buna yönelen gençlerimizin ışığı olmak istiyoruz lakin en kıymetli şey, bu vatanı sevmelerini istiyoruz.” dedi.

Temasları kapsamında Düzce Valiliğini ziyaret eden Osman Aşkın Bak, gurur defterini imzaladıktan sonra Vali Selçuk Aslan’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı, Vilayet Uyum Kıymetlendirme Toplantısı’na katıldı.

Bakan Bak, Kiremit Ocağı Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezi’nde okçuluk eğitimi alan sportmenlerin idmanını izledi, halı alandaki çocuklarla futbol oynadı. Down sendromlu çocukların halk oyunları kursuna da giden Bak, özel çocuklarla horon tepti, merkezin yanındaki 5 dönüm alanda inşa edilecek Çok Emelli Spor Merkezi’nin proje alanında incelemelerde bulundu.

Bak: “Gençlere yapılan yatırımları önemsiyoruz”

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen “Gençlik ve Atlet Buluşması”na iştirak eden Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içinden gelen birisi olduğunu hatırlatarak, gençler için spor kültürünün sürdürülmesinin değerini vurguladı.

Gençlik merkezlerinde tiyatrodan müziğe, sanattan lisan öğrenmeye, teknolojiye kadar pek çok eğitimi talep doğrultusunda gerçekleştirdiklerini anlatan Bak, bunların hem eğitici hem öğretici olduğunu, ayrıyeten paylaşmayı da sağladığını aktardı.

Bak, en değerli önceliklerinden birisinin bağımlılıkla uğraş olduğunu vurgulayarak, “Yani internet bağımlılığı, uyuşturucu, içki, alkol başta olmak üzere gençlerimizin geleceklerini, toplumumuzun pahalarını tehdit eden pek çok hususta önleyici olarak aktif çaba yürütüyoruz. O yüzden gençlere yapılan yatırımları önemsiyoruz.” diye konuştu.

Yatırımlar sayesinde güreş, tekvando, halter, jimnastik, okçuluk ve başka branşlarda madalyalar geldiğine işaret eden Bak, “Gençlerimizin araştırmacı olmasını istiyoruz. ‘Dene yap’ atölyelerinde teknolojiye yaklaşmalarını, kodlamayı, teknolojiyi bilmelerini istiyoruz. Buna yönelen gençlerimizin ışığı olmak istiyoruz lakin en değerli şey, bu vatanı sevmelerini istiyoruz.” sözlerini kullandı.

“Türkiye asla Gazze’deki soykırıma, zulme sessiz kalamaz”

Zor bir coğrafyada yaşadıklarını, Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılını doldurduğunu, Suriye’de ve Gazze’de yaşananları herkesin gördüğünü anlatan Bak, şöyle devam etti:

“Gazze’de yaşananlara sessiz kalmayan bir ülke Türkiye. Olağan bunun önderi de Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Tüm dünyaya orada yaşanan soykırımı anlatmak, dikkatini çekmek için daima gayret harcıyor ve bu noktada da faal siyaset yürütüyor. Her platformda bulunduk. Orada Brezilya Devlet Lideri’nin (Lula da Silva) konuşmasını dinledik. Çok baskı yaptılar adama fakat o birebir Cumhurbaşkanı’mızın da söz ettiği üzere, ‘Orada bayanlar ve çocuklar öldürülürken, katledilirken, biz buna sessiz kalamayız, sesimizi yükseltmemiz lazım.’ dedi. İşte bu şuuru görmemiz lazım. Yaklaşık 30 binin üzerinde bayan ve çocuk katledildi. Bebekler uyurken sessiz kalınır, çocuklar öldürülürken sessiz kalınmaz. Asla bu ülke, bu ülkenin vatandaşları başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere bu tip soykırımlara, bu tip zulme sessiz kalamaz. Bu millet zalimin her vakit karşısında olmuş, zulmü hiçbir vakit desteklememiştir. Kanının son damlasına kadar çaba etmiştir. Bu ülkenin genleri bu. İşte bu gençlerimizin genleri de bu. Bunlar çok değerli. Sessiz kalamayız. Ne yaparız? Katkıda bulunuruz yardımlarımızla, yapacaklarımızla dayanak oluruz. İşte milletimizin genlerinde bunlar var. Bu güç günleri dünya aşacak fakat bunun için de çok akıllı, araştıran, bilimi teknolojiyi takip eden, sporda da en âlâ biçimde ülkesini temsil eden, milletlerarası arenada muvaffakiyet elde eden gençliğe gereksinimimiz var.”

Bak, ulusal muharip uçak KAAN’ın birinci uçuşunu gerçekleştirdiğini anımsatarak, “İçerideki muhalefet, ‘Kalorifer peteğine benziyor.’ dedi. Uçtu, ‘tekerleği şöyle, bu türlü oldu’ dendi. Barbaros (Demirbaş) Beyefendi uçuşu gerçekleştirdi. Yok efendim motor yerli değilmiş. Yerlisini de yapacağız. Teknolojiyi kazanıyoruz. Bize, ‘Bu kadar müddette nasıl yaptınız?’ diye soruyorlar. Uçak indikten sonra piste koşan genç mühendislerin o heyecanını gördünüz değil mi? İşte Türkiye bu. O heyecanı yaşayan, başardığı şeyle gurur duyan çılgın Türkler işte bunlar. Gerçekten çok gurur duydum. Büyük bir muvaffakiyet öyküsü. Gerisi gelecek. O yüzden sizlere çok güveniyoruz.” formunda konuştu.

Düzce’ye yapılacak yatırımlardan da bahseden Bak, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bak’a ziyaretlerinde, AK Parti Genel Merkez Bayan Kolları Lideri Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Lideri Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü İsa Yazıcı, AK Parti Vilayet Lideri Hasan Şengüloğlu da eşlik etti.

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz