Turgut Altınok vaatlerini sıraladı: Gereksinim sahibi ailelere aylık 5 bin lira, Esenboğa’ya metro, üniversitelilere karşılıksız burs

0
48

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Lider adayı Turgut Altınok, bugün düzenlenen proje tanıtım toplantısında seçildiğinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Altınok, muhtaçlık sahibi ailelere verilecek Ankart’a aylık 5 bin lira yükleme yapılacağını, kış için 4 ay boyunca bin TL doğal gaz takviyesi sağlanacağını, 20 bin üniversite öğrencisine bin 500TL karşılıksız burs verileceğini belirtti. Esenboğa Havalimanı’na ulaşan bir metro yapılacağı kelamı veren Altınok, rakibi Mansur Yavaş’ın “5 yılda 58 kilometre metro” vaadini yerine getiremediğine de dikkat çekti.

ATO Congresium’da düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Altınok, “Güzel Ankara, maalesef beklenen gelişmeleri yaşayamamıştır. Ankara, sanal belediyecilik ve reklam panosu olmaktan öteye geçemeyen bir idare anlayışıyla karşı karşıyadır. Konutları su basmadığı, insanlarımızın köprü altında mahsur kalmadığı bir Ankara olacak Allah nasip ederse. Ankara’m sen sanal belediyeciliği hak etmiyorsun.” kelamlarıyla Mansur Yavaş devrini eleştirdi. Altınok’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“2 BİN OTOBÜSLE ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

“Filomuza, 2 bin yeni elektrikli otobüs ekliyoruz. Yeni otobüslerimiz, trafikte sinyalizasyon kaynaklı gecikmeleri en aza indirgeyerek kent içi ulaşımı daha süratli ve verimli hale getirecek. Ayrıyeten, otobüs ve metro kullanıcılarının yaşadığı kart dolum sıkıntısını ortadan kaldırmak maksadıyla yeni bir sistem getiriyoruz. Artık ulaşım kartlarınızı doldurmak daha kolay ve problemsiz olacak. Ankara şu anda 75 yeni kavşağa muhtaçlık duyuyor. Trafik akışını düzenlemek ve yoğunluğu azaltmak ismine bu kavşakları süratle hayata geçireceğiz.

20 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BİN 500 TL KARŞILIKSIZ BURS

Üniversite öğrencilerimizin ulaşım sıkıntılarına tahlil getiriyoruz. Günlük 4 kullanımlık fiyatsız ulaşım hakkı tanıyarak, öğrencilerimizin rahat ve ekonomik bir formda hareket etmelerini sağlıyoruz. Tıpkı vakitte, bu adımı atarken toplu taşıma esnafımızı da mağdur etmiyoruz. 20 bin üniversite öğrencimize bin 500 TL karşılıksız burs vererek, eğitim hayatlarını destekliyoruz. 10 bin kişilik öğrenci yurdunu hayata geçirerek, öğrencilerimize inançlı ve konforlu bir barınma imkânı sunuyoruz. Birebir vakitte, 10 bin öğrencimize düşük kira avantajları ile konut imkânı sağlayarak, hayat maliyetlerini düşürüyoruz. Ankara’daki 23 üniversitenin tamamının merkez yerleşkelerine fiyatsız ikram araçlarıyla çay, kahve, çorba, sandviç dağıtarak, öğrencilerimizin günlük güç muhtaçlıklarını karşılıyoruz.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ANKART

Yetenek avcıları yerleşkesi inşa ederek, genç yetenekleri profesyonellerle buluşturup, iş ve meslek fırsatlarına kavuşmalarını sağlıyoruz. Ankara’daki hemşehrilerimizi hiçbir vakit yalnız bırakmıyoruz. Dar günlerinde ve problemli anlarında devletimizin ve belediyemizin şefkatli eli her vakit onların üzerinde olacak. Toplumsal refah dayanağı gereksinimi olanlara, tüm toplumsal dayanakları içeren özel bir kart olan “Ankart”ı vereceğiz. Toplumsal refah dayanağı statüsündeki emeklilerimizin Ankart’ına her ay 5000 TL yatırarak, onların ömürlerini kolaylaştırıyoruz. Bu dayanaklarımız artarak devam edecek. Toplumsal refah takviyesi kapsamındaki vatandaşlarımızın Ankart’ına 2500 lira market dayanağı yatırarak, onların temel muhtaçlıklarını karşılıyoruz. Bu takviye, sigara ve alkol dışındaki tüm alışverişlerde geçerli olacaktır.

ANKARA’YA YENİ METRO

Altınok, “Ankara’nın trafik sıkıntısını ortadan kaldıracak projelerimiz var. Öncelikle metro projelerimiz. Ankara, maalesef havaalanına metrosu bulunmayan tek Avrupa başşehri. Birinci işlerimizden biri bu projeye başlamak olacak. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Esenboğa üzerinden Kızılay’a yeni bir metro çizgisi yapacağız. Ankaralımızın trafik sıkıntısını sonlandıracağız. Toplu taşımada Monoray- Havaray projelerini hayata geçireceğiz.

ANKART İLE DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Ankara’da, tüm ilçelerde gerçekleştirdiğimiz mahalle esnafı ile yapılan Ankart muahedesi, alışverişleri yerelde desteklemenin bir yolu olarak öne çıkıyor. Vatandaşlarımızın kış aylarında Ankartlarına 4 ay boyunca bin lira doğal gaz dayanağı yatıracağız.

Muhtarlarımızı unutmadık ve onların masraflarına dayanak olmak ismine Ankartlarına her ay bin 500 lira yatıracağız. Öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için Ankartlarıyla aylık bir sinema ve tiyatro bileti fiyatsız olacak. Ayrıyeten, bütün öğrencilerimiz, sinema, tiyatro ve müzelere Ankartlarıyla yüzde 50 indirimli gidebilecekler. 50 bin öğrencimizin Ankartlarına memleketler arası oyun platformlarında kullanmak üzere 500 lira yatıracağız. Ankart, yalnızca öğrenciler ve toplumsal dayanak alanlar için değil, tüm Ankaralıların hayatını kolaylaştıracak. Ulaşımdan, kültür sanat aktifliklerine kadar, hayatın her alanında kullanılabilen Ankart ile çeşitli indirim ve avantajlar sağlanacak.

“KÖYLERDE SU ABONELİK FİYATI 500 LİRA OLACAK”

Köylerimizde su aboneliğine 30 bin lira istiyorlar. Ne oldu, köylerde sayaçları sökecektin Sayın Büyükşehir Belediye Lideri? Sayaçları şöyle söktüreceksin: Vatandaş 30 bin lirayı, 40 bin lirayı verip su abonesi olamayacağı için sayaçların takılmasına bile gerek kalmadı. Köylerde su aboneliği 500 lira olacak. Köylerimizi kalkındırarak, Ankara’nın tamamında suyun metreküpünü 5 liradan 50 kuruşa düşüreceğiz. Böylelikle, tarım yapan köylülerimizi su faturası yükünden kurtaracağız.

“KİRA ÖDER ÜZERE MESKEN SAHİBİ YAPACAĞIZ”

Üniversiteyi bitirdim iş bulabilir miyim, kederi olmamalı fakat biz ne yapıyoruz? Ankara’ya yapılan yardımlar bütçenin yüzde 4’ü. Kira fiyatları arttı fakat büyükşehir belediyelerinin biliyorsunuz şirketleri var. Bunlar ne yapar? Mesken yapar lakin kooperatif lakin kentsel dönüşüm. Hasebiyle ne yapacağız? Kira öder üzere binlerce vatandaşımızı mesken sahibi yapacağız.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE SÜT DESTEĞİ

400 bin ilköğretim öğrencisine birinci öğün ve süt dayanağı vereceğiz. Okullarımıza, bakım, tamir, laboratuvar ve kütüphane takviyesi vereceğiz. 250.000 öğrenciye kırtasiye dayanağı vereceğiz. Her yıl Keçiören belediyesi olarak 9 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Büyükşehirde bu sayıyı 100 bine çıkaracağız. Ankara’mızın tüm ilçelerine, fiyatsız lunaparklar açacağız. 100 kreş ve gündüz bakımevi açacağız. Başkentimize 10 adet emekli lokali, yaşlılar köyü ve Alzaymır köyü kuracağız.”

Turgut Altınok Vaatlerini Sıraladı: Gereksinim Sahibi Ailelere Aylık 5 Bin Lira, Esenboğa'Ya Metro, Üniversitelilere Karşılıksız Burs - İlisuluk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz