Yapay zeka hayatımızı nasıl değiştirecek? Dr. Ekrem Teymur Haberler.com’da anlattı

0
41

Haberler.com ve Keltis Yapay Zeka A.Ş.’nin İdare Şurası Lideri Dr. Ekrem Teymur, “Yapay Zeka Sohbetleri” serisinin birinci kısmında, yapay zekanın ne olduğunu, çok kısa müddette hayatımızı nasıl değiştireceğini ayrıntılı bir biçimde anlattı.

YAPAY ZEKA NEDİR?

Ekrem Teymur, “Yapay zeka nedir?” sorusuna cevap vererek, “Elektromekanik sistemler çok gelişiyor. Akıllı, zeki makineler üretiliyor. Ancak bu akıllı ve zeki makinelerin hareketlerine taraf verecek, onlara karar verdirecek ve bu kararlara uygun halde birtakım işler yaptıracak bir akıl lazım. O akıl da yapay zeka.” tabirlerini kullandı.

“YAPAY ZEKA SİZE ÖZEL PROGRAM OLUŞTURUYOR”

Yapay zekanın ne yaptığını anlatan Teymur, “Yapay zeka büyük datayı işliyor, birleştiriyor, ortak taraflarını birleştirip karşımıza çıkartıyor ve tekrardan kaçınıyor. Örneğin Malatya’ya bir seyahat planınız var. Şayet ki, ‘Yanımda 5 yaşımda çocuğum var, onunla birlikte gezeceğim’ derseniz, yapay zeka çocukların da eğlenebileceği yerleri işin içine sokuyor. Yani size özel program oluşturuyor ve bunu oluştururken hazır bir ögeyi değil Malatya ile ilgili çok büyük veriden size nokta atışı bir tahlil oluşturuyor. Bu tarif bizim gerçek dünyada kullandığımız tanıma da uygun.” dedi.

“DÜNYADAKİ EN APTAL İNSAN BİLE DÜNYADAKİ EN ZEKİ İNSAN KADAR GERÇEK KARARLAR ALABİLECEK”

Yapay zekanının geleceğine ait olarak da konuşan Teymur, “Zeka parayla ölçülebilen bir şey değil ya da öğrenme isteğinizden yahut girişimcilik ruhundan farklı bir şey. Bunlar kişinin kendi karakterinde taşıdığı, çoğunlukla doğuştan gelen şeyler. Lakin yapay zeka, hayatımızın bütün basamaklarına girdiği vakit bunların bir ehemmiyeti artık kalmayacak. Yapay zeka, dünyanın en zeki beşerinin günlerce araştırma, kıymetlendirme, baş patlatma ile varacakları sonucun çok daha uygununu size 5 saniyede sunabilecek. Dünyadaki en aptal insan bile dünyadaki en zeki insan kadar yanlışsız kararlar alabilecek. Daha doğrusu alınan kararı uygulayacak.” tabirlerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com Haber Merkezi / Teknoloji

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz